Elke fabrikant - ontwerper poogt steeds weer de grenzen van zijn eigen kunnen te verleggen, ETUDE vormt hierop geen uitzondering. De CASTOR was voor ETUDE een uitdaging. Zou het ons gaan lukken ook in deze prijsklasse een nieuwe standaard neer te zetten?
De beoordeling of het ons al dan niet is gelukt laten wij aan u over, dit valt geheel buiten de doelstelling van deze folder.
Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat een gerenomeerd onderdelenfabrikant zijn volledige medewerking aan het project wilde verlenen. Wij waren er namelijk ten stelligste van overtuigd dat de aanwending van papier als conusmateriaal nog niet het uiterste van zijn kunnen had mogen bewijzen.
Ons idee: een coating die zich in de vezel van het papier zou vastzetten in de plaats van zich als een film op het papier te hechten. Dit procédé moest het zachte timbre van papier kunnen behouden en toch het materiaal de nodige stijfheid geven waardoor opbreken niet zou voorkomen. Als we dan, eenmaal zo ver, deze conus middels een rubberen ophanging aan het chassis kunnen bevestigen, dan hebben we een schitterende en langlevende luidspreker gebouwd. De geringe produktiekosten van de conus moet ons de ruimte geven om een topklasse magneet te kunnen aanwenden, zo bouw je bovendien een snelle unit. Met de ervaring die wij hebben op het gebied van filters zou het ons wel lukken dit juweeltje electronisch onder controle te krijgen. En nu we het toch over de techniek hebben, ook met deze luidspreker is bi-wiring mogelijk.
We mogen stellen dat onze leverancier zich schitterend heeft gekweten van zijn taak, het experiment is volledig geslaagd. U als muziekliefhebber kan er wel bij varen.