Naarmate de ontwikkeling van Demeter haar eindfase naderde, werd het duidelijk dat dit ontwerp voor de eigen Clio gevolgen zou hebben. Om de positie van het ontwerp CLIO te vrijwaren werd besloten het bestaande ontwerp te herzien. Een uitermate goed tweeweg systeem kun je met een nog beter driewegsysteem verbeteren. Vandaar het toevoegsel III.
Vereenvoudigen tot op het bot, dat was en is onze leuze, en CLIO III is daarop geen uitzondering. De techniek die wij aanwenden heeft zijn waarde bewezen en we hebben die nog verder uitgediept.
Nog strengere eisen aan materialen en nauwere toleranties hebben onze CLIO III een "kunnen" meegegeven dat naar onze mening voor een vergelijkbaar bedrag zijn gelijke niet kent. Deze luidspreker zet een stuk muzikale emotie neer die ons en de naam ETUDE eer aandoet. Over het stereobeeld hoeven we het niet te hebben, dat beantwoordt volledig aan onze normen en die zijn inmiddels, dachten wij, genoegzaam bekend.
De kast is opgebouwd uit 23 mm dik, dubbelzijdig, gefineerde spaanplaat, het front hebben we in 36 mm uitgevoerd om een hogere trillingsdemping te verkrijgen. De behuizing voor het middengebied is dubbel driehoekig opgebouwd zodat staande golven geen kans krijgen.
Laat u meevoeren door CLIO III. Over de techniek en de aansturing hoeft u zich geen zorgen te maken. De moderne electronica, die wij bij een dergelijke luidspreker mogen verwachten, is perfekt in staat het onderste uit het "kunnen" van deze luidspreker halen, bi-wiring is natuurlijk standaard voorzien. Geniet er maar van!