Terug naar af.
In de loop der jaren werden er nogal wat boeken en studies geschreven over het bouwen en ontwerpen van luidsprekers. Opvallend is de complexiteit van de beschreven vondsten. Het lijkt wel een wedstrijd in het bedenken van het meest complexe systeem.
Luister je dan naar dergelijk realisaties, dan bekruipt je het gevoel van "moeilijk" . Alsof de signalen door een doolhof van banen en straatjes moeten. Dit verschijnsel was voor ons de aanleiding om ons "terug naar af" aan de realiteit te toetsen.
Wij zijn op zoek gegaan naar drivers die een heel stabiel en uitgewogen gedrag vertonen en hebben vanuit die optiek een luidspreker ontworpen naar onze ideeen en bevindingen. De gebruikte componenten in het filter voldoen aan uiterst strenge eisen inzake kwaliteit en stabiliteit. Deze componenten worden op één procent tolerantie uitgezocht. Het spreekt voor zich dat DEMETER voor bi-wiring aansluiting is uitgerust. Voor de behuizing gebruiken wij, zoals overigens voor alle Etude luidsprekers, 23 mm dik, dubbelzijdig met edelhout gefineerde spaanplaat. De verbindingen zijn 'gezwaluwstaart'. Hierdoor wordt een hechte en solide verbinding bereikt.
Het resultaat is van uitzonderlijke klasse een schoonheid bij het verwerken van het aangeboden signaal. Bovendien een schoonheid die rust uitstraald en een uitermate precies stereobeeld neerzet. Een extra voordeel van deze schoonheid is de eenvoud waarmee deze luidspreker gestuurd kan worden.
In het ontwerp DEMETER hebben wij rekening gehouden met de plaatsing in de huiskamer. De vormgeving is hedendaags en vergt een minimum aan vloeroppervlakte. U mag deze luidspreker relatief kort op de kamerwand opstellen. Het laag zal daar gebruik van maken. Maar als het even kan, probeer tussen de luidsprekers zoveel mogelijk 'lucht' te laten; dat zal het stereobeeld ten goede komen. Voor de technische gegevens verwijzen wij U naar ons technisch overzicht.
Er rest ons nog U veel luisterplezier met de DEMETER toe te wensen.