Een Hollandse Sinterklaasavond met Mijndert en Mijntje creatief creativiteit verhalen schrijven sprookje sprookjes

Een Hollandse Sinterklaasavond met Mijndert en Mijntje

Op een winteravond werd er gebeld. "Zoon, doe open", zei Mijntje. De zoon deed open en kwam toen terug, terwijl paniek zich meester van hem gemaakt had. "Er staat een man voor de deur", zei hij, "met een grote baard aan twee elastiekjes!" "Ach, Sinterklaas, wat een verrassing, laat hem binnen", zei Mijndert.
De Sint kwam binnen, knikte plechtig en ging op een krukje zitten. Even was het stil. Toen zij Mijntje: "Wilt u misschien een kopje thee, beste Sint?" De Sint knikte langzaam. Mijntje schepte met een kopje in de emmer die naast haar stoel stond en gaf het de Sint. De Sint bracht het kopje naar zijn mond, maar hij dronk niet. Steeds bracht hij het kopje naar zijn mond, maar het kopje bleef even vol. "Uw kopje blijft even vol", zei de zoon. De Sint pakte opeens een scherp voorwerp tevoorschijn. De zoon schrok. Toen zag hij dat het een schaar was. De Sint knipte in zijn baard op de plek waar zijn mond was. Zijn lippen krulden tevoorschijn uit het ontstane spleetje. De thee werd naar binnen geschonken.
Aandachtig keek men elkaar aan. Toen stond de Sint op en liep naar de deur. "Gaat hij nou de Piet halen, moeder?", vroeg de zoon. De Sint kwam niet meer terug.

Back to where I came from