Talkradio zoals 't hoort

Van e-mail tot postbodepost

Voor luisteraars met internet bestaat er een emailgroep. Via deze groep houden luisteraars, luisterettes en hosts elkaar op de hoogte van het laatste 'unfinished business' nieuws.
Wil je ook op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Talkradio, stuur dan een emailtje naar

talkradio-subscribe@egroups.com.


Wie zich vrijblijvend aan wil sluiten als 'vriend van Talkradio' kan een kaartje met zijn adres sturen naar:

Vrienden van Talkradio
Postbus 10666
1001 ER AMSTERDAM

Dan blijf je zeker op de hoogte!

Wil jij een reactie plaatsen op deze site? Bel niet, maar klik:

tr-fanzine-kopij@egroups.com



De droom van een kind

Hallo TalkRadio fans.
Ingezonden door Piet.
De meesten zullen denken Piet? Wie is Piet nou weer? En anderen hebben misschien een vage herinnering zoiets van. "Er belde wel eens een Piet naar eh, naar eh, jeetje was het nou overdag of 's nachts?"
Een enkeling denkt, "Piet die Piet die altijd naar Bart belde". En een ander zegt "Ja en naar Roel en Robert". En iedereen begon door elkaar te praten.
"Hij vertelde altijd verhalen geloof ik."
"Nee joh gedichten maar dat dee die overdag hoor bij Spigt en Nilgün."
"Welnee, Piet deed altijd van die maffe dingen bij Willem van der Steeg en bij Di-Lan-Sun 's morgens dat programma heette "Goeiemorgen Majesteit geloof ik."
"Ja nou weet ik het weer. Hij had dan een of ander wetenschappelijk verhaaltje die nergens opsloeg en dan noemde ie zich de assistent van ene Prof. Dr. IJf Santsquepje."
"Nee joh, hij deed altijd die Peter die verschrikkelijk snel praatte en die verliefd was op stratemakers maar niet tegen die bruut van een baas kon."
"Ik dacht altijd dat die een Guru Yoga dee met dat voetballen in Frankrijk en dat ie dan oranje meditaties hield."
"Ja en hij deed ook ochtendgymnastiek wat een herrie zeg 's morgens."
"He weet jij nog wie Piet was?" vroeg één van hen aan een man die zojuist met z'n hond aan kwam lopen."
"Ik zou het niet weten nog nooit van 'm gehoord" zei de man en hij wandelde voorafgegaan door de wolfsherder over het veld richting het bos.
"Zou hij misschien...?", zei een vrouw meer tegen zichzelf dan tegen de anderen.
Iedereen keek naar iedereen en ze schoten allemaal in de lach.
"Nee, dat kan niet" schaterden ze in koor.
De man en de hond zijn nooit meer terug gezien.
Degenen die de Hondenman niet gekend hebben zeggen dat ie alleen maar in de hoofden van de mensen heeft bestaan. Maar een klein kind vertelde een keer dat ze een droom had gehad en dat de man en z'n hond niet in hun hoofd bestond maar dat hij hun in zijn hart draagt.


http://www.casema.net/~hondeman

Veel liefs en tot TalkRadio.
De groeten van De Hondenman en allemaal een woef van Buddha.
De Hondenman
(6 nov 1999)


Talkradio terug now!

Wekenlang werd ik wakker met op de radio het knetterende geruzie tussen van Gogh en Spigt, ik verlang er nog elke morgen naar terug.

Talkradio terug now!
Scout Kirk Olson
(17 okt 1999)


Een ramp!

Een ramp dat "talkradio" is gestopt! Dat huidige business news gezeur over de AEX is meer dan bedroevend!

Groetjes,
Erik Boonekamp
(7 okt 1999)


Ik mis een homepage van Bart

Hallo talkradio fans, nog steeds mis ik de zender van de nachtvlucht etc..
Hopelijk komt er ooit nog zoiets terug.
Ik mis een home page van bart op internet, dat zou wel leuk zijn. De stemmen van bart en roel weer te horen lijkt me toffffffffff, en al die andere inbellers.

H. gr.,
Alie Degen
(29 sep 1999)


Neerlands hoop in bange dagen

Van af de dag dat ik Talkradio ontdekte heb ik het van de daken geschreeuwd..... Eindelijk een legaal antwoord op illegale Veronica-boot/schip, toen ze nog een niet eens voor welke status dan ook in aanmerking kwam.... veronica.... het schoon voorbeeld van wat er met je gebeurt als de vrije jongen ineens het geld ontdekken in de plaats waar het hart zat.... had je het nog gehoord???
Buisenise radio vroeg om meningen adviezen opbouwende -, afbrekende, -positieve - en negatieve meningen van luisteraars.... ik denk dat ze beginnen te begrijpen dat buisnise mensen niet kunnen verantwoorden om de hele dag naar de radio te luisteren, die zitten al de hele dag in het gekwek van vergaderingen , klanten, menneer hier, mevrouw daar.... zullen ze toch niet in de auto nog eens, gekwek aan willen horen???? Steeds die herhalende blokken??? Je luistert een blokje en je zet hem maar op 3 FM of zo....
Ik hoor Bas Weizenborn ook niet meer, hoop dat Bas nu "wijs'n h-rBoorn-->(wijs en herboren)" is... helemaal pleite van de radio.... niets meer.... en Corlos Bransen (of hoe heet hij) van Karos Magazine... slaat ook de plank mis...wie wil dat nu in buisnise land aanhoren, in z'n lease auto, onder weg naar een huis vol schreeuwende koters en vrouw die ook net van der werk komt en aan jouw vraagt of jij nog boodschappen had mee genomen..., dan wil je toch niet aanhoren hoe zus of zo van die geweldige wagen die toch niet voor je te betalen is -laat staan dat deze al uit is want deze is nog alleen te zien op beurzen, waar je op je vrije zondag toch niet heen wilt... weer in de file te staan....(dat moet je toch die andere 5 dagen al), nee, dat was een leuk blokje in combinatie met Bas... een onderdeeltje uit zijn show, waarin dat ook nog als een interactieve live sketsj over kwam.... " 's Neerlands hoop in bange dagen", maar dan live...
Maar ja... vrije jongens waren we.....al rekening rijdend en ook nog eens tolheffend in de randstadregio die bij ons al in het centrum van ons dorp begint - worden we als sprekende meerderheid genegeerd... wie wil er nou meer betalen... de minister lacht zich rot met z'n chaufeur voorin... bij hem word toch alles automatisch via belasting teruggave geregeld... en met een ministersloon, laat je het ook doen.... oja, en maar wel blijven lachen naar de sprekende meerderheid onder het mom van.... "tja... u heeft mij zelf gekozen..." ha ha ha... wat klopt er niet?? je kan nergens klak klaar zeggen waar je wel en niet voor bent.... als je voor iets kiets, moet je de rest er ook bij nemen... dus ook die dingen waar je totaal niet achter staat... nee dit is niet zomaar geklaag of iemand die ontevreden is... helemaal niet... ik had nergens anders willen zitten, ik en zo velen kunnen het allen zo moeilijk verkroppen hoe je weg wordt gebureaukratiseerd in telefonische doorschakel-antwoord apparaten instanties á ƒ1,- per minute...
Je word wanhopig en geeft het na ƒ6,- op om niet nog langer voor jan-L- voor paal te wachten.... je vreten word koud.... en laat maar... en dan hebben ze waar ze je hebben willen en zo gebeurt dat nou me de hele sprekende meerderheid .... tot tegen de politieke verkiezingspartijen tijd aan... is het je niet op gevallen, dat als je een [nee | nee] stikker op je brievenbus hebt... dat je wel ongeadresseerde politieke reklamefolders door de brievenbus geduwd krijgt????
Net zo vreemd als dat ik bij elke instantie die ik kon aan wenden toe mijn moeder was overleden, me geen geadresseerde reklame meer te sturen, dat ik nu 3 jaar na haar overlijden, nog steeds post als.... "Gefelicteerd mevrouw, u bent al 4 ronden (welke ronden?) met succes (welk succes?)gepaseerd, en maakt nu kabs om door te gaan voor de mega hoofd prijs van...." Bah bah baaaaaaaaaah.....opzouten...., pak ze waar je ze pakken kan, want terwijl je ligt te slapen draait die machine gewoon door, maar een 24 uurs economie, dat gaat ze te ver.... brrr ik krijg een politiek tindje... wat naar, is het me weer niet gelukt me maar van de domme te houden, 'k probeer 't morgen weer opnieuw, het ge "ja..." en "amen....", te rusten...
V^^66
(18 mrt 1999)


Tiranazeep

Beste Talkradio - Fans,
Hier 'ff' een bericht van een oude bekende.... Het mannetje achter 'Tiranazeep', de eerste nederlandse radio -soap- ,.... het was een kwartier onzin op de radio, maar leuk om te maken...
Maxim Hartman, ( nu BNN ) speelde perfect het 'tirana-zeep' mee , soms met Sanne Wallis De Vries...
Toen Talkradio stopte... stierf er iets op de AM & kabel.... zomaar plots zonder afscheid!
Wat doe ik nu ? ... werk 'gulukkug' nog steeds bij een 'de radio'... ik noem de naam ff niet, maar jullie horen snel weer van Martijn Dekker....
en dan gaan we gewoon weer door !
Bedankt voor alle reacties op tiranazeep1395am,... Heb je nog een goud idee ? Kom maar op ermee!
Martijn Dekker
tiranazeep@voice-over.net
(11 mrt 1999)


Willem is terug

Hoi,
Dit heeft niet zozeer met talkradio te maken maar ik wil toch even (voor de Ridder-fans) melden dat Willem de Ridder terug is met een radioprogramma, dat via real-audio te beluisteren valt.
Ik weet niet of Radio 100 dit ook uitzendt. DFM rtv Int. zendt het in ieder geval uit...
Iedere vrijdag. Voor info kun je denk ik wel de postmaster mailen, dfm@desk.nl.
Groeten,
Dennis Stappers
(10 mrt 1999)

Stil zijn de nachten

Stil zijn de nachten zonder Talk radio,geen warme stem meer in de nacht,geen leuke of ergerlijke praatjes meer.
De radio zwijgt weer in de nacht er is weer een zender omgebracht!
Barbara Salverda
(8 mrt 1999)


Wat hadden we het goed samen

Nog nooit kwam radio Nederland met zo'n toffe (weliswaar gekopieerde versie van engelse buren ) radio zender...
Maar de aandeelhouder die hun werknemers betaalde kregen dusdanig de overhand... dat door duffe presentatoren of botte, op eigen publiciteit gerichte en kortzichtige presentatoren met absoluut een waanzinnige rouwezang stem ( weliswaar kut om naar te luisteren voor 3 uur als ze niet zingen maar praten zoals Hef....met z'n koevoet... zat zeker in z'n keel), heeft de aandeelhouder de stoppen eruit getrokken..... waar zijn die toffe peren van het eerste uur....???
Christin??? Beau & Beau?? en al die leden die achter de Nederlanders stonden... achter die mensjes achter de begonia's en niet de Hilversumse bobo's aan het kont likken waren daar in Amsterdam... waar zijn ze ... die pioniers die het presteerde mij dagen en nachten achteréén het land boeide... en aangaven waar de schoen wrong in deze samenleving...
Ik zou ze zelf m'n loon willen betalen om ze daar weer te krijgen... dat buizenizze boevenbende die daar nu zit pikt de krenten uit de pap... gelukkig zijn er nog wat stemmen gebleven daar.... de infiltranten... de spionnen... de ogen en oren van de samenleving... blijf scherp - al wat je hoort is waar een team van mensen over hebben na gedacht voor dat ze jou oren er mee bevuilen... niet dat ik daar wakker van lig... ook ik heb een pootje tussen de deur van de beurs... dus komt het wel van pas.... maar of dat nou ten koste moest gaan van talkradio.....???? viel het je ook niet op dat (een typisch Amerikaanse domme gedachtegang overigens hoor....) dat sinds talkradio van de zender is gehaald... dat het met de beurs zo slecht ineens ging... terwijl toen zij er nog waren de beursmeter er alles aan probeerde te doen om die "1395" te halen... talk radio... ik kan alleen maar zeggen uit grond van mijn hart... stem van mijn volk, oor van de samenleving, en waker van wakker ingedommeld Nederland... wat was het mooi, wat hadden we het goed samen en hoe ik jullie nu moet missen... elke dag weer leek een nieuwjaarsconference van Herman van Veen/Youp van 't Hek en Freek de Jonge met een behoorlijke saus Van Kooten en De Bie... jammer dat Hans Teeuwen taferelen en Paul de Leeuw grappen jullie moesten nekken omwille van de aandeelhouders...
Er gaat geen dag voorbij als ik de radio aanzet zonder dat ik even aan wat we hadden denk... nog nooit kwam radio Nederland met zo'n toffe radiozender....
V^^66

Nog nooit zo'n saai radiostation gehoord als Business Nieuws 1395 A.M.

Leuke site over talkradio! Ik luisterde ook best wel vaak. Ik miste alleen in de opsomming van namen de naam van Dylan ( Di-Lan ?) Sun.
Hij zat de laatste tijd altijd van 5-7 uur s'ochtends. En ik mis zijn uitgebreide voorlezing uit de ochtendkranten. Mag hij er nog bij?
Ik heb me inmiddels aangemeld bij de mailinglist. Hoewel ik nog jong ben (22), vond ik Talkradio ook voor onze leeftijdgroep zeer aansprekend. Ik mis vooral Margreet Dolman op zaterdagmiddag en Di-Lan Sun en ook Eddy Schekman wel. Die zat eerst nog even bij Business-nieuws, maar is daar nu weg. Ik vraag me af: vrijwillig of onvrijwillig. Ik heb trouwens nog nooit zo'n saai radiostation gehoord als Business-nieuws 1395 A.M. :((
Ik heb me bij meer mailingslist aangemeld via e-groups. com en ik denk dat je ook bij de mailinglist van talkradio kunt kiezen uit de "gewone" versie (dwz dat je alle mails apart krijgt) of de "digest"-versie (dwz dat je hoogstens een keer per dag alle verzamelde post toegestuurd krijgt). Ikzelf heb toch wel een voorkeur voor de "digest"-versie, want dat is wat overzichtelijker en makkelijker te behappen.

Hartstikke veel succes met de site en de activiteiten voor de "wedergeboorte" van Talkradio. Ik sta er 100% achter,

Hartelijke groet,
Rob, Tilburg


Een echte dagluisteraar

Hi,
Geen informatie, slechts een welgemeend compliment voor de homepage.
Als beroepschauffeur was ik een echte dagluisteraar van 1395 AM. Zelfs in de periode dat het voormalige Veronica Nieuwsradio op deze frequentie zat was ik al een grote fan van de programma's van Theo van Gogh en Helene Hartmans. Sinds kort heb ik een andere provider, dus een homepage is in de maak. Uiteraard zoals al heel lang mijn bedoeling was een onderdeel over Talkradio.
Uiteraard ben ik bereid mee te denken over een manier om ons favoriete geluid wederom in de ether te krijgen.

Met vriendelijke groet:
Rob

Wil jij ook reageren? Bel niet, maar klik:

tr-fanzine-kopij@egroups.com


Heb jij een website over Talkradio? Stuur ons je URL en we linken het!