WEEK 32, 1997

ga naar de voorpaginatoon alle fotoos van 1997toon alle fotoos van 1998toon alle fotoos van 1999toon de nieuwste fotode best gewaardeerde fotoosbeeld manipulatiesstuur een mailtjeinformatie over de fotograaf

Hackers in tentjes (pagina 1)
ALMERE, 8 augustus. Op camping Kotterbos vond afgelopen weekend het hackersfestival HIP97 (HIP staat voor Hacking In Progress) plaats. Deelnemers uit diverse landen (o.a. Amerika, Duitsland, Belgie, Spanje) hadden zich met een computer verschanst in grote en kleine tentjes om elkaar op de hoogte te stellen van de nieuwste snufjes op het gebied van netwerken, encryptie-technieken, java etc. Hierover waren ook diverse lezingen van specialisten te volgen. Het festival was 4 jaar geleden voor het eerst georganiseerd, en was toen nog een echt 'freak' gebeuren. Dit jaar waren er zelfs mensen die beroepsmatig aanwezig waren om kennis te vergaren.
Kijk voor meer informatie op de site van HIP97, of een speciale editie van SHIFT, in samenwerking met de Daily Planet.
Op het centrale veldje van de camping was op ludieke wijze aandacht besteed aan het feit dat Microsoft topman Bill Gates heeft aangekondigd om aartsrivaal Apple financiele steun te geven. Ook zal Microsoft software blijven schrijven voor Apple-computers. Op de grafsteen staat: Bill Gates, 28-10-1955 - 08-08-1997. Where do you want to go today?

> > > >>>>>   meer foto'sFoto Peter Wouda (MET toegangskaartje van 75 gulden!), Persbureau Noordoost Heerenveen, 1997