WEEK 38, 1997

ga naar de voorpaginatoon alle fotoos van 1997toon alle fotoos van 1998toon alle fotoos van 1999toon de nieuwste fotode best gewaardeerde fotoosbeeld manipulatiesstuur een mailtjeinformatie over de fotograaf

Zinloos geweld
 
Leeuwarden, 19 september. Vrijdagavond om 23.00 uur werd er in de binnenstad een protestbijeenkomst gehouden tegen zinloos geweld. Aanleiding is de dood van de 30 jarige Meindert Tjoelker, die vorige week vrijdag dodelijke gewond raakte nadat hij door een viertal jongens in elkaar was geslagen. Maandag zou hij in het huwelijk zijn getreden met zijn vriendin Jennifer. Niet alleen in Friesland, maar in heel Nederland ontstaan spontaan akties. Ook op internet zijn sites te vinden waar mensen hun reacties kwijt kunnen.
(Foto: Alex J. de Haan/Persbureau Noordoost)
Twee dagen na de herdenking was er een groot aantal mensen dat een bezoekje bracht aan de plek waar Tjoelker in elkaar was geschopt. Een grote stapel met bloemen, tekeningen van kinderen en kaarsjes markeren de plek. De gemeente Leeuwarden denkt er over om op de plaats een permanent beeld tegen zinloos geweld te plaatsen.
(Foto: Peter Wouda/Persbureau Noordoost)Foto Peter Wouda, Persbureau Noordoost Heerenveen, 1997